Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

De voordelen van een snorscooter

Donderdag 22 november

Een snorscooter is een scooter die eigenlijk tussen de fiets en de bromscooter zit. Ze worden in de wetgeving dan ook vaak vergeleken met de fiets. Een snorscooter is uiterlijk niet veel verschillend met een bromscooter. De modellen zijn ook heel eigentijds. Je heb sportieve modellen, retro modellen en bovendien zijn er ook al heel wat goedkope modellen. Er bestaan zelfs al opvouwbare elektrische snorscooters. Daarnaast zijn deze snorscooters heel populair omdat ze heel veel voordelen hebben.

De voordelen van een snorscooter

De snorscooter wint aan populariteit. Dat heeft voornamelijk te maken met de vele voordelen van dit vervoersmiddel. Voor de mensen in de stad is het een goed alternatief om zich te verplaatsen. Files zijn voor niemand leuk, dus om ze op een stijlvolle manier te vermijden met een snorscooter is natuurlijk erg fijn! Ook voor wie niet van een helm houdt, is het ideaal. Op deze scooter is het namelijk niet verplicht om een helm te dragen. Uiteraard is een helm dragen véél veiliger, maar de snelheid van een snorfiets is beperkt tot maximum 25 km per uur.

Rijd je met een snorscooter? Zorg dan wel dat je verzekering afgesloten is. Een scooter is en blijft een motorrijtuig waardoor de bestuurder een verplichte aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten. En een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Zonder verzekering kan een kleine schade al snel voor een hoge rekening zorgen.

Snorscooter in de stad

Daarnaast is de snorscooter ideaal in de stad. Je kan er heel gemakkelijk korte afstanden mee afleggen. Je mag er bijvoorbeeld mee op het fietspad rijden. Je hoeft je dus niet in de drukte van het autoverkeer te verplaatsen. Veel veiliger dus. Je hebt dan ook met een snorscooter de vrijheid van het fietsen. Voor langere afstanden is de bromscooter dan weer interessanter. Kortom, als je efficiënt wil verplaatsen en files vermijden dan is een snorscooter de oplossing voor jou!