Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Drukte rond vliegvelden steeds groter

Maandag 10 september 2018

Het gaat goed met de economie en dat betekent dat ook steeds meer mensen gewoon op vakantie gaan. Een weekje naar de zon vliegen is natuurlijk iets wat iedereen wil. Nadeel van deze toenemende drukte rond de vliegvelden is natuurlijk ook dat de files rond de vliegvelden steeds langer worden. Zo wil je je vakantie natuurlijk niet beginnen. Met name rond Schiphol (waar de meeste vluchten in Nederland vertrekken) is de drukte soms erg groot. Wij zetten graag drie tips voor je op een rij om de reistijd naar het vliegveld zo kort mogelijk te houden.

Overnacht op of nabij Schiphol

Zowel op als rondom Schiphol zijn vele hotels te vinden waar jij de nacht voor je vlucht kunt overnachten. Vlieg jij al vroeg in de ochtend, dan wil je natuurlijk niet in de file komen staan. Het risico dat je je vlucht mist is voor niemand prettig. Kijk daarom goed of er een hotel in de buurt is waar jij de nacht kunt doorbrengen, en vaak met een shuttle service de volgende ochtend naar het vliegveld kan.

Kies de juiste parkeerplaats

Op en rond Schiphol zijn vele parkeerplaatsen te vinden waar jij je auto kunt parkeren wanneer je op reis bent. De parkeerplaatsen zijn erg verschillend van elkaar, qua prijs en ook qua locatie. Kies je de verkeerde parkeerplaats, kan het er voor zorgen dat je door de drukte daar onnodig wordt opgehouden. Wil je lang parkeren Schiphol, bekijk dan voor vertrek al welke parkeerplaats het beste bij jouw wensen past.

Gebruik het openbaar vervoer

Schiphol heeft als groot voordeel dat het met de trein prima te bereiken is. Vanuit elke kant van het land kun je met de trein naar Schiphol, waar het treinstation onder de aankomst- en vertrekhal ligt. Je stapt de trein uit, gaat de roltrap op en je staat midden op Schiphol. Geen gedoe met je auto, maar gewoon heerlijk praktisch. Zo begin je op je gemak aan je vakantie. Je bent voorbereid op de drukte, hebt online goedkope vliegtickets gevonden en je kunt met een veilig gevoel je auto achterlaten op de parkeerplaats. Niets staat jouw heerlijke vakantie nog in de weg.