Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Verkeersproblemen door sneeuw

Maandag 26 februari 2018

In het zuiden van het land, met name in de provincie Limburg, is maandag veel hinder geweest in het verkeer vanwege de sneeuwval. Doordat er in korte tijd ongeveer 2 centimeter sneeuw gevallen is was er met name op de snelwegen A2, A76 en A79 vertraging, zo meldde de Verkeers Informatie Dienst.

Er is vandaag niet enorm veel sneeuw gevallen, maar vanwege de lage temperatuur blijft de sneeuw wel goed liggen, ondanks dat dit met strooiwagens geprobeerd is om te voorkomen. Hierdoor is zowel op de snelwegen als de binnenwegen alles vastgelopen. Automobilisten moesten daarom rekening houden met (lange) vertraging. Met name in de regio tussen Sittard en Maastricht bleef het meeste liggen, waardoor de files zijn ontstaan. Bovendien worden de komende dagen nog meer (ijs)koude dagen verwacht, waardoor de kans op winterse neerslag, en dus files, ook de komende dagen aanwezig is. Wees dus ook de komende dagen goed op je hoede.

In de winterse periode is het niet raar dat er files ontstaan. De winterse neerslag in de vorm van sneeuw, hagel of ijzel zorgt er voor dat automobilisten voorzichtiger gaan rijden op de gladde wegen, om zo ongelukken te voorkomen. Door verschillende instanties zoals ANWB en VID wordt dan ook altijd gewaarschuwd voor deze dagen, en wordt geadviseerd om indien mogelijk buiten te spits de weg op te gaan. Natuurlijk is het openbaar vervoer ook een prima alternatief als er lange files op de snelwegen staan.