Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Heeft u een klusauto?

Donderdag 11 oktober 2018

Auto hobbyisten hebben veel plezier aan het reparen dan wel in goede staat brengen van hun auto. Het meeste onderhoud wordt bij een klus-auto door de eigenaar zelf uitgevoerd. Vaak zijn de eigenaren lid van een auto forum of oldtimer forum waar informatie betreft bepaalde type voertuigen wordt gedeeld. Het mag wel een gezegd worden dat de beste auto monteurs zijn op fora actief zijn. Op het forum komen de meest voorkomende problemen aanbod! Vaak staat duidelijk beschreven hoe je grote en kleine reparatie uitvoert ook de afstelgegevens van de auto zijn hier terug te vinden. Per merk en model is er vaak een online auto forum te vinden. Waar als je goed zoekt heel veel juiste informatie terugvindt! De meeste fora hebben een how to pagina. Handig voor als je niet precies weet hoe de distributieriem vervangen moet worden een goede foto met daarop duidelijk aangegeven welke markeerteken u moet aanhouden op de nokkenassen en het vliegwiel help de hobby monteur een aardig eind op weg.

Onderdelen voor uw klusauto

Wanneer uw auto een echte oldtimer is en meer dan 25 jaar oud dan zijn onderdelen vaak lastig te vinden. Zeker als de auto enigszins uniek begint te worden. U zal dan op internet moeten gaan zoeken. Soms zijn er autobedrijven te vinden die heel bewust onderdelen hebben verzameld van een bepaald merk of type dit soort advertentie komt u hoofdzakelijke tegen op Ebay. Voor de wat jongeren klusauto, bouwjaar vanaf 1985 zijn de meeste slijtage onderdelen wel verkrijgbaar. Natuurlijk zijn de onderdelen voor een Maserati lastiger te verkrijgen als voor een Ford Sierra of Volkswagen golf GTI. Dit geldt echter over slijtagedelen en onderhoud delen zoals remschijven, remblokken, riemen en banden. Zoekt u grotere onderdelen zoals een aandrijfas, homokineet dan wordt dit al gelijk een heel stuk lastiger. Soms is er nog een autosloperij die u kan helpen maar het merendeel van de onderdelen zijn al in de recycling beland en omgezet in nieuw ijzer. Want de meeste autosloperijen zijn er op gericht om een auto te demonteren en te vernietigen. Hoe ouder de auto hoe kleiner de kans dat u onderdelen zult gaan vinden op de autosloperij. Natuurlijk zijn op het autodemontage bedrijf wel ontzettend veel klusauto's te vinden.

De autosloperij is de speeltuin voor de hobby monteur

Wanneer een auto teveel gebreken gaan vertonen door een hoge kilometerstand en achterstallig onderhoud besluiten veel consumenten de auto te verkopen als sloopauto. Het geld van de hoge reparatiekosten besteed men liever aan andere auto. Voor de autobezitters met twee rechterhanden kan een klusauto heel interessant zijn. Een leuke klusauto met de leeftijd van ergens tussen de 10 en 15 jaar oud is op Marktplaats vast wel te vinden. Deze reeds verouderde auto heeft een beperkte dagwaarde, aanschafwaarde! De meeste particulieren hebben de tijd en de ruimte niet om een dergelijke auto weer in goede staat te krijgen. Vaak wil men een nieuwere auto. Veel hobbyisten vinden het in goede staat brengen van de auto juist leuk en het is financieel ook nog eens heel interessant. Auto's van eind jaren '90 begin '00 zijn technisch heel goed ontworpen. Sommige voertuigen staan er om bekend wel een miljoen kilometers te kunnen afleggen. Neem als voorbeeld een Audi A6, BMW 5 of Citroen XM met zescilinder motor. Op dit moment zijn er al genoeg van dit soort modellen te vinden op de sloop. De onderdelen van deze auto worden vaak voor lage prijzen verkocht door de autosloperij! Een raammechanisme, een deur of een bumper lever voor recycling helemaal niet zoveel geld op. Men verkoopt dit graag voor een eerlijk bedrag aan u.

Dit soort oudere luxeauto's met een nieuwwaarde van ruim 50.000 gulden of meer en hebben super veel comfort en kunnen bij goed onderhoud nog jaren mee. Sommige uitvoeringen hebben de meest luxe opties, zoals een schuifdak, lederen bekleding of zelfs stoelverwarming. De auto hobbyist kan voor een relatief klein bedrag een hele dure auto rijden zonder hoge afschrijvingskosten. Vaak brengt de auto na een aantal jaar gebruik nog meer op dan dat het voertuig heeft gekost.