Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Let op een langere remgweg in de wintermaanden

Vrijdag 19 oktober 2018

Koning winter staat voor de deur. Het wordt kouder, er komt meer neerslag onze kant op en we hebben straks allemaal onze winterjas weer aan. Dat betekent ook dat we allemaal extra moeten opletten op de weg. Door de verhoogde kans op neerslag is de kans ook groter jij met je auto een langere remweg hebt. Rij jij dus op een snelweg waar regelmatig file staat, dan is het dus van groot belang dat je goed oplet dat je remweg niet te lang is, waadoor je bijvoorbeeld achterop een file kunt rijden. Twee punten waar jij extra op kunt letten, leggen we je graag uit.

Kwaliteit van je banden

Let goed op de kwaliteit van je banden. Hoe beter de kwaliteit van je banden is, hoe groter de kans is dat jij je auto onder alle omstandigheden goed op de weg kunt houden. De kwaliteit van een band gaat naarmate jij er meer mee rijdt altijd achteruit. Originele velgen en banden zijn in het begin altijd van goede kwaliteit, maar het is aan de bestuurder om dit in de gaten te houden. Controleer daarom regelmatig je bandenspanning en de profielen van je banden. Deze twee factoren zijn van essentieel belang voor je veiligheid. Vind je het lastig om deze zelf te controleren? Ga dan eens langs bij je garage.

Concentratie en afleiding

We kunnen er niet vaak genoeg op hameren, concentratie achter het stuur is belangrijk. Hoe beter jij oplet, hoe kleiner de kans op ongelukken. Laat je in de auto dus niet afleiden door de persoon die naast je zit of nog erg, door je smartphone. Ieder jaar gebeuren er vele ongelukken op de snelweg die vermeden kunnen worden door de smartphone niet te gebruiken. Ook niet als je stilstaat in de file.

Concentratie en het gebruik van originele velgen en banden zijn dus van belang om je remweg goed onder controle te houden. Zeker in het winterse weer is de kans groot dat je remweg langer zal zijn, dus wees goed voorbereid en let op deze punten om de kans op incidenten minimaal te houden.