Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Reisinspiratie opdoen voor je volgende autovakantie

Vrijdag 25 januari 2019

Zin in een weekje weg met de auto maar heb je geen idee waar je naartoe wilt? Nederlanders gaan weer vaker dan ooit op vakantie, waarbij ze ook steeds meer naar het buitenland trekken. Omdat er zoveel verschillende bestemmingen zijn waar je uit kunt kiezen, kun je soms door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer zien. Gelukkig zijn er verschillende platformen via waar je inspiratie kunt opdoen voor je volgende autovakantie. Misschien weet je het land van bestemming al of misschien ga je er geheel zonder gedachten in; in dit artikel geven we je in ieder geval enkele tips waar je ongetwijfeld blij van wordt wanneer je op zoek bent naar tips voor je volgende autovakantie.

Telegraaf & Telegraaf Vrij voor al je reistips

De dagelijkse krant Telegraaf is waarschijnlijk een grotere inspiratiebron dan je had gedacht. Regelmatig vind je in de bijlagen van de krant een uitgebreide reisspecial. Ook in de Vrij, het magazine van de Telegraaf, die iedere zaterdag uitkomt kun je genieten van de mooiste reisverhalen, tips voor accommodaties en hotels, prachtige autoroutes en fijne tips voor citytrips. Alsof dat nog niet genoeg is, vind je online bij Telegraaf en Telegraaf vrij ook de nodige inspiratie voor je volgende vakantiebestemming met de auto. Op deze site kun je, wanneer je je aanmeldt, terecht voor onmisbare tips voor Frankrijk, Denemarken, België en andere bestemmingen die je met de auto eenvoudig kunt bereiken.

Wegdromen bij een reisprogramma

Vandaag de dag zijn er iedere dag meerdere reisprogramma’s op televisie te bekijken. Alleen al op Nederland 1, 2 of 3 vind je regelmatig een interessant programma over verschillende bestemmingen. Wanneer je nog geen idee hebt waar je autovakantie naar toe moet, is het een goed idee om een willekeurig reisprogramma te bekijken. De Nederlandse presentatrice Floortje Dessing neemt je met alle liefde mee naar de mooiste plekjes ter wereld én naar plekken die op rijdbare afstand vanaf Nederland zijn. Ook op de zender National Geographic en Discovery worden dagelijks de mooiste reisprogramma’s uitgezonden. Extra tip: volg dergelijke zenders of programma’s op Instagram om via fraai beeld op je feed extra inspiratie te krijgen. Wedden dat je direct zin krijgt om een vakantie te boeken?

Op naar de Vakantiebeurs

Tot slot een fijne tip die wellicht niet heel voor de hand liggend is: bezoek de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht. Aan ieder begin van het jaar (meestal in januari) wordt de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. Op deze beurs draait alles om vakanties en reizen, waardoor het dé perfecte plek is voor mensen die nog niet helemaal weten waar ze heen willen. Op de beurs staan verschillende kraampjes van honderden vakantieaanbieders: maak een praatje met het marketingbureau van die romantische Franse stad of drink een drankje met de eigenaren van een Duitse camping. Ook wanneer je liever een auto in het buitenland wilt huren en vanaf daar wilt roadtrippen vind je hier passende bedrijven en aanbiedingen. Waar je ook naar op zoek bent, hier vind je gegarandeerd je volgende autovakantiebestemming.