Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Steeds meer auto's in Nederland

Donderdag 28 juni 2018

Wanneer je in Nederland de weg op gaat, zul je merken dat het drukker en drukker wordt. Een van de oorzaken hiervan is het toenemend aantal auto's dat in Nederland geregistreerd staat en hier dus de weg op gaat. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berekent ieder jaar hoeveel auto's er rondrijden in Nederland. In 2018 zijn dit er 8,3 miljoen. Ten opzichte van het jaar eerder is dat een stijging van bijna twee procent. De afgelopen jaren is er een trend zichtbaar dat dit aantal ieder jaar maar weer blijft stijgen. Wanneer raken de wegen vol?

Wegen raken vol

Rijkswaterstaat heeft vorig jaar al aangegeven de Nederlandse wegen steeds voller raken. Als hier niks aan gedaan wordt, dan raken de wegen overvol en slippen sommige stadcentra zelfs dicht. Ingrijpen is nodig. Er wordt aan een plan gewerkt waarbij de overheid geld beschikbaar stelt de infrastructuur te verbeteren op plekken waarbij dit nodig is. Denk hierbij aan het verbreden van wegen of zelfs het aanleggen van hele nieuwe wegen.

Zowel oude als nieuwe auto's rijden volop rond op het Nederlandse wegennetwerk. Wanneer je om je heen kijkt op de snelweg zie je van alles voorbij komen. Van oude kleine auto's tot de grootste opvallende voertuigen. Een gevaar voor het verkeer is dat het aantal oude auto's op de weg ook toeneemt. Dit brengt het risico met zich mee dat oude auto's vaak niet meer in een soortgelijke goede staat zijn als nieuwe auto's. Het RDW adviseert dan ook alle automobilisten om er voor te zorgen dat een auto waarmee je de weg op gaat altijd een geslaagde APK heeft gehad, dat het voertuig verzekerd is en dat je je rijstijl aanpast aan de kwaliteit van de auto. Er wordt het advies gegeven om altijd te controleren wat de staat van je auto is. Twijfel je over de APK-vervaltdatum of weet je niet zeker of de auto wel verzekerd is? Op internet zijn verschillende mogelijkheden voor een gratis kentekencheck, waarmee je alle informatie over een auto ophaalt.