Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Unimog, een bijzondere verschijning

Maandag 18 juni 2018

Het verkeer in Nederland kent vele veschillende voertuigen. De ene nog specialer dan de andere, waardoor je vaak je ogen uitkijkt. Een gewone auto, een caravan, een kamper, een truck, een trike maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker een unimog. Ik hoor je denken, een unimog, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Oorsprong van de unimog

Een unimog staat voor een Universal Motor Gerät. Een Duitse term voor universele motor machine. Oorspronkelijk werd een unimog met name als landbouwvoertuig gebruikt, maar ook de brandweer, het leger en verschillende ambulance diensten maakten gebruik van de unimog. Tegenwoordig wordt de unimog ook meer en meer als regulier vervoersmiddel gebruikt. Een unimog staat bekend om haar opvallende uiterlijk maar zeker ook om de vier wiel aandrijving. De unimog van tegenwoordig staat met name bekend om haar veiligheid en milieuvriendelijkheid. Zeker de recent ontwikkelde unimog heeft een zeer zuinige motor waardoor het een laag brandstofverbuik heeft en zorgt voor minimale schadelijke emissies. Daarnaast is het met een unimog erg makkelijk om verschillende werktuigen in een handomdraai te koppelen. Je ziet daarom nog veel mensen die hun unimog in werkverband het meest gebruiken.

unimog

De unimog wordt tegenwoordig geproduceerd door Mercedez-Benz. Op verschillende plekken zijn ze ook nog tweedehands te koop. Het is een blijft een handig voertuig waar veel mensen gebruik van maken. Ook vandaag de dag maken veel mensen nog gebruik van dit populaire voertuig. De echte liefhebber kijkt natuurlijk liever naar een ouder model. Die zijn er vele te vinden, waar de nostalgie van af druipt. In Duitsland is in 2006 zelfs het Unimog Museum geopend. In dit museum kunnen liefhebbers van de unimog hun hart ophalen. Veel verschillende types uit verschillende periodes worden hier tentoongesteld, en bezoekers hebben zelfs de kans om over diverse opstakels te rijden met een van de voertuigen.