Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Verkeersdrukte vanwege Pasen

Woensdag 28 maart 2018

Traditioneel zorgen vakanties voor extra drukte op de Nederlandse wegen. Wanneer veel vakantiegangers tegelijkertijd de weg op gaan kan dit zorgen voor extra drukte. Wanneer dit vakantieverkeer samensmelt met het woon-werk verkeer wat sowieso de weg op gaat, kan dit voor flinke vertragingen zorgen. Zo ook dit weekend, nu veel mensen er met Pasen voor kiezen om een paar dagen weg te gaan. Dit zorgt met name op donderdagmiddag voor grote drukte.

Goedevrijdag, eerste Paasdag en tweede Paasdag zijn officiŽle vrije dagen. Of je ook op die dagen daadwerkelijk vrij bent, hangt af van de sector waar je in werkt. Vele Nederlanders zijn op Goede Vrijdag vrij, of nemen deze dag vrij om te kunnen genieten van een extra lang weekend. Wanneer je donderdagmiddag de weg op gaat, kun je rekening houden met grote drukte. Op dat moment gaan al veel mensen de weg op om te beginnen aan hun lange weekend, en gaat woon-werk verkeer ook weer op huis aan. Deze combinatie is met name in de Randstad een probleem en zorgt voor flinke vertragingen.

Ga jij op donderdag of op vrijdag voor Pasen de weg op om te genieten van een welverdiende vakantie? Of ben jij gewoon aan het werk en rijdt je aan het begin van de avond weer naar huis? Dan adviseren wij om goed de drukte op de weg in de gaten te houden, om zo niet voor onaangename verrassingen te komen staan.