Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Hoe duurzaam ben jij in het verkeer?

Maandag 23 juli 2018

Nederland verduurzaamt. Niet alleen in en rond het huis, maar ook in de auto. De Nederlandse overheid voert al een tijdje campagne om Nederlandse consumenten er bewust van te maken dat het belangrijk is om met zijn allen duurzamer te gaan leven. Vrijwel iedereen mengt zich regelmatig in het verkeer, en is daarmee medeverantwoordelijk voor de totale CO2-uitstoot in ons land. Gelukkig zijn er voldoende maatregelen die iedereen kan nemen om duurzamer te zijn in het verkeer.

Zuinig rijden

Door zuinig te rijden kun je niet alleen geld besparen omdat je minder brandstof verbruikt, maar ook het milieu sparen door diezelfde brandstofbesparing. Twee hele goede redenen om eens kritisch naar jouw eigen manier van rijden te kijken. Brandstof besparen kan onder andere door het aanpassen van je rijstijl. Het nieuwe rijden, wordt het ook wel genoemd. Doorschakelen bij 2000 toeren en daarmee minder brandstof verbruiken. Maar ook het rijden met de juiste bandenspanning in je wielen kan al 3 procent in brandstofverbruik schelen. Controleer dan ook regelmatig je bandenspanning. Dit kan al heel simpel bij het tankstation, nadat je getankt hebt.

Auto opladen met groene stroom

Steeds meer automobilisten in Nederland rijden (deels) elektrisch. Door minder brandstof te verbruiken spaar je het milieu natuurlijk, maar daar staat extra gebruik van energie tegenover. Kies je hiervoor, dan is het nog beter om uit alle energie leveranciers te kiezen voor een leverancier die jou voorziet van groene stroom. Dan laad je je auto op de meest milieuvriendelijke manier op.

Deel je auto

Een simpele maar zeer effectieve manier van verduurzamen, laat de auto staan wanneer het kan! Woon jij bij een collega in de buurt, moeten jij en je buurman wel eens dezelfde route rijden of heb je andere bekenden die dezelfde kant in moeten als jij? Waarom niet samen rijden? Gezellig, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.