Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Wintersportvakantie, voorbereid en veilig in de auto op wintersport

Maandag 26 november

Op weg naar de wintersportbestemming kom je mogelijk zware weersomstandigheden tegen. Dan wil je natuurlijk dat de rit veilig verloopt zodat de vakantie niet al is afgelopen voordat die goed en wel is begonnen. Bereid je daarom goed voor op de reis.

De auto winterklaar maken.

1. Warme fleece dekens. Als je op reis gaat naar Oostenrijk of een ander wintersportland kan het nog weleens koud zijn in de auto. Belangrijk is om een warme fleecedeken mee te nemen, zodat je altijd warm blijft tijdens de lange rit naar je hotelbestemming.

2. Sneeuwkettingen. Als het hevig begint te sneeuwen, dan kan het zo zijn dat je de kettingen moet omleggen. Door thuis te oefenen kom je onderweg niet voor verassingen te staan of complicaties bij het omleggen van de sneeuwkettingen. Op Youtube zijn veel video's beschikbaar 'how to' sneeuwkettingen om te leggen.

3. Winterbanden. Winterbanden zijn erg belangrijk om meer grip op de weg krijgen in de maanden oktober t/m maart. Voorkom dus ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dank zij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van de banden heb je meer grip op de weg en sta je vele malen sneller stil.

Comfort en gadgets tijdens je autorit en op bestemming

Tijdens de autoreis kunnen kinderen nog weleens vervelend zijn achterin de auto. De kinderfilmpjes van Kids-tube.nl zijn hiervoor erg handig. Brandweerman Sam of Woezel en Pip kinderfilmpjes houden de kinderen in een goede bui en vervelen zich niet tijdens de lange autorit.

Als je eenmaal bent aangekomen kun je genieten van een luxe chalet of hotelkamer met alle luxe voorzien. Een wijnklimaatkast om in de avond heerlijk te genieten van borreltje en na te praten over alle ervaringen op de skipiste of apres ski avond.