Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Maandag 17 december 2018

Zo vind je een goedkope autoverzekering

Elk jaar voor de annuleringsdatum vindt je bijzonder gunstige autoverzekeringen. Vooral als je je autoverzekering in voorgaande jaren niet hebt gewijzigd, kun je met onze tips honderden euro's besparen. In de volgende stappen leggen we uit hoe dit werkt.

Je kunt trouwens ook veel besparen in de loop van het jaar als je je oude auto uitschrijft en een nieuwe auto neemt. Want dan eindigt de oude autoverzekering en kun je op zoek gaan naar een nieuwe, goedkopere verzekering.

Welke auto verzekering heb je nodig?

Iedere eigenaar van een voertuig in Nederland moet een autoverzekering hebben, anders wordt de auto niet geregistreerd. Volgens de wet moet lichamelijk letsel tot minstens 7,5 miljoen euro, materi?le schade tot 1,12 miljoen euro en financi?le verliezen tot 50.000 euro dekken.

De meeste verzekeraars bieden in hun basistarief al een aanzienlijk hoger schadebedrag van 50 of 100 miljoen euro aan. Voor anderen betalen de verzekerden een kleine toeslag voor de polis met zulke hogere dekkingsbedragen.

Je eigen auto is echter niet geheel gedekt door een dergelijke verzekering. Om deze reden is het raadzaam om voor veel auto's een vrijwillige, uitgebreide autoverzekering af te sluiten. Er is een keuze uit gedeeltelijke of volledige verzekeringstarieven.

De gedeeltelijke dekking is verantwoordelijk voor deze schade:

Diefstal,

Brand en explosie,

Storm, bliksem, hagel en overstromingen,

Botsingen met haarwild (bijv. ree?n of wilde zwijnen),

Marten bijt op kabels, slangen en draden,

Glasbreuk,

Kabelschade door kortsluiting.

De eenvoudige bescherming van de gedeeltelijke dekking kan worden uitgebreid tot schade veroorzaakt door allerlei soorten dieren (bijv. een botsing met een hond). Bij een vergelijking op een online site kun je de juiste instellingen selecteren.

Een uitgebreide verzekering biedt de bescherming van een gedeeltelijke dekking en dekt ook schade aan je eigen voertuig veroorzaakt door ongevallen waarvoor je verantwoordelijk bent en vandalisme. Als gevolg daarvan is een volledig alomvattende verzekering meestal de duurste.

Iedere chauffeur moet zich afvragen of en welke uitgebreide autoverzekering zinvol is. Wanneer de kosten van het ongeval worden vergoed, wordt in een uitgebreide verzekering rekening gehouden met de actuele waarde van het voertuig. Als de auto al erg oud is en slechts enkele honderden euro's restwaarde heeft, is de gedeeltelijke verzekering niet de moeite waard, de aansprakelijkheidsverzekering is dan meestal voldoende.

Vooral voor nieuwe auto's is het raadzaam om een volledige verzekering af te sluiten. Afhankelijk van het contract kan dit zelfs verplicht zijn voor sommige leaseovereenkomsten. Voor chauffeurs die al drie jaar of langer vrij van schade zijn en in een gunstige regio wonen, kan een volledig uitgebreid tarief zelfs goedkoper zijn dan een gedeeltelijke dekking.

Bron: https://www.diks.nl/