Files Nu Weer Blog Over ons

WEER

Actueel weerbericht

Deze informatie is afkomstig van Buienradar.nl

Een lagedrukgebied boven Duitsland trekt weg richting de Oostzee. De kans op neerslag neemt hierdoor vandaag af en de wind neemt geleidelijk ook in kracht af. Morgen nadert vervolgens een depressie die zich nu nog boven de Atlantische Oceaan bevindt. Dit druksysteem doet morgen de wind aanwakkeren en brengt in de nacht naar vrijdag regen en daarna zachte lucht. In het weekend wordt het nog zachter, maar we moeten wel bekopen met wisselvallig en winderig weer.Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt, met zo nu en dan zon. In het noorden en oosten heeft de bewolking de overhand en soms miezert het nog wat. In de rest van het land kan lokaal een bui vallen, maar de meeste tijd is het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het noordoosten, 5 in het midden tot 7 graden in Zeeland. De wind is matig en komt uit een westelijke richting. Langs de kust komt de wind uit het noordwesten en is daarbij vrij krachtig. Later neemt de wind in kracht af.Vanavond klaart het vanuit het zuidwesten voorzichtig verder op. Vanaf de Noordzee kan nog een enkele bui het land optrekken, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het noorden en oosten is het aanvankelijk nog bewolkt, maar later breekt ook daar het wolkendek op enkele plekken. Later vanavond kan in het zuidwesten de temperatuur al onder nul raken en is daarom kans op gladheid.  Vannacht is het in het noorden en oosten eerst nog overwegend bewolkt, terwijl het elders steeds meer opklaart. Later klaart het ook in het noorden en oosten op en op steeds meer plaatsen gaat het licht vriezen. Door bevriezing van natte weggedeelten kans het plaatselijk glad worden! In de loop van de nacht wordt het in het zuiden hier en daar mistig. De wind is zwak en komt uit zuidelijke richtingen.Morgen start de dag plaatselijk met (aanvriezende) mist en lokale gladheid. Het mistgebied trekt in de loop van de ochtend noordwaarts, waardoor de noordelijke helft van het land ook nog te maken krijgt met grijs weer. Vanuit het zuiden klaart het echter op en 's middags is de zon regelmatig te zien. het is overdag droog en de temperatuur komt in de middag uit op 4 graden. De wind draait naar zuidoosten en neemt overdag toe naar matig tot vrij krachtig.  Aan het eind van de middag kan de wind in het noordelijk kustgebied krachtig worden. De wind zorgt ervoor dat het waterkoud aanvoelt.De dagen daarna wordt het geleidelijk zachter en ook wisselvallig. In de nacht naar vrijdag trekt een regenzone over het land. In het noordoosten kan vrijdagochtend nog wat natte sneeuw vallen. Vrijdag overdag wordt het overal droog en breekt de zon nog even door. Het wordt dan zo'n 8 graden. De wind blijft stevig doorwaaien, ook in het weekend. De temperatuur loopt dit weekend verder op naar een zachte 10 graden. 

Neerslag in Nederland door Buienradar:

Filemeldingen

Files in    Amsterdam   
Files in    Rotterdam   
Files in    Utrecht   
Files in    Den Haag   
Files in    Eindhoven   

Op Filesnu.nl vind je altijd actuele verkeersinformatie voor heel Nederland! Ben jij benieuwd waar op dit moment de files nu staan? Of wil jij weten of er op jouw route zijn?

Bekijk het op de kaart van Filesnu.nl of bekijk deze filemeldingen. Met verkeersinfo die altijd up to date is, is geen enkele file voor jou een verrassing. Bekijk de files op onderstaande snelwegen:

  A1       A2       A4  
  A13       A20       A27