Files Nu Weer Blog Kentekencheck Over ons

WEER

Actueel weerbericht

Deze informatie is afkomstig van Buienradar.nl

In de loop van de avond trekken de meeste buien naar het zuiden weg en klaart het vanuit het noorden op. Het droge weer is maar tijdelijk, vannacht volgen nieuwe buien. Het blijft overigens aan de frisse kant, dus een warme jas komt de komende dagen zeker van pas. Het wisselvallige en frisse weer houdt deze week nog aan. Vanavond is het eerst nog zwaar bewolkt met in een deel van het land nog buien. Vanuit het noorden wordt het echter geleidelijk droog en klaart het vervolgens breed op. De noorden- tot noordwestenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig of krachtig (5-6 Bft). Gaandeweg de avond neemt de wind wat in kracht af.Vannacht is het eerst vrijwel overal droog en vrij helder. Maar al snel neemt in het westen de bewolking toe en volgen in de westelijke helft van het land buien. Gaandeweg de nacht trekt de buienzone oostwaarts, maar het oosten en zuidoosten houden het nog lang droog. De temperatuur daalt naar 6 graden aan zee, 3 graden in het binnenland en lokaal 1 graad in het oosten van het land. Daar is dan ook kans op vorst aan de grond. Landinwaarts is het verder rustig, met een zwakke noordwestenwind, maar aan de kust waait een frisse matige tot vrij krachtige noordwestenwind.Morgen start de dag in de oostelijke helft van het land bewolkt en buiig. In de westelijke helft is het tijdelijk wat droger en daar laat de zon zich soms zien. In de loop van de ochtend trekt het buiengebied naar het oosten weg. Tegelijkertijd komen vanaf de Noordzee nieuwe buien het westen van het land binnen. In de zuidwestelijke helft van het land kunnen 's middags enkele felle buien vallen, soms met onweer en hagel. Verder is het zwaar bewolkt, met slechts af en toe wat zon. In het noorden en oosten komen 's middags meer droge perioden voor. Later op de dag neemt het aantal buien in de rest van het land ook af. De middagtemperatuur komt rond 9 à 10 graden uit, maar tijdens een felle bui kan het maar zo afkoelen naar een graad of 4-5. De noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust matig tot vrij krachtig.De dagen daarna houdt het frisse en wisselvallige weer aan. Donderdag is hierop echter een uitzondering. Het is de meeste tijd droog en de zon laat zich geregeld zien. Vrijdag staat er weer een stevige noordwester en deze dag valt gedeeltelijk in het water. In de middag wordt het droger en wellicht dat de zon nog op de valreep doorbreekt. In het weekend zijn er wolkenvelden, perioden met zon en een enkele lokale bui. Het wordt daarbij een graad of 12. De nachten verlopen met 3-5 graden frisjes.

Neerslag in Nederland door Buienradar:

Filemeldingen

Files in    Amsterdam   
Files in    Rotterdam   
Files in    Utrecht   
Files in    Den Haag   
Files in    Eindhoven   

Op Filesnu.nl vind je altijd actuele verkeersinformatie voor heel Nederland! Ben jij benieuwd waar op dit moment de files nu staan? Of wil jij weten of er op jouw route zijn?

Bekijk het op de kaart van Filesnu.nl of bekijk deze filemeldingen. Met verkeersinfo die altijd up to date is, is geen enkele file voor jou een verrassing. Bekijk de files op onderstaande snelwegen:

  A1       A2       A4  
  A13       A20       A27